CLUB D'ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES

Barra menu

INICI QUI SOM MARXANDATGE ACCÉS SOCIS

AVANTATGES SOCI ESTATUTS DEL CLUB AVÍS LEGAL POLÍTICA PRIVACITAT POLÍTICA GALETES

CENTRES COL·LABORADORS

CENTRES COL·LABORADORS
- CENTRES AMB AVANTATGES SOCI VILASUB -

dimarts, 30 de desembre del 2014

TOSSA DE MAR 28/12/14

El darrer diumenge de desembre, alguns membres de VILASUB ens vam desplaçar fins a la preciosa Tossa de Mar, per realitzar la darrera immersió que teníem programada per la temporada 2014.

La banyera de ses dones des de la platja de la mar menuda.         Fotografia: Andrés Surriel
En aquesta ocasió, per realitzar aquesta immersió amb el millor confort possible, els membres del grup que no tenien vestits secs, però sí que tenien la titulació pertinent, van poder llogar el material necessari al centre d'immersió l'Àmfora de Tossa de mar, un dels millors i complets centres de la costa catalana.

LA MAR MENUDA

Un cop a peu de platja, vam celebrar una jornada festiva per acomiadar l'any que ja s'acaba, de la manera que més ens agrada, és a dir bussejant. D'aquesta manera vam planificar una immersió senzilla però ben bonica, per poder gaudir amb la màxima seguretat "d'una festeta submarina" mentre practicàvem una agradable immersió.


El grup d'incondicionals, ben nadalencs,  a punt per entrar a l'aigua.        Fotografia: Andrés Surriel
Va ser una alegre jornada festiva que ni el fred, ni les previsions meteorològiques ens van poder aixafar. I la vam celebrar sota l'aigua però tal com toca en aquestes dates, amb una bona ambientació nadalenca, molta "neu submarina" i amb el tradicional "brindis" amb cava.


 

En aquesta ocasió ens vam moure tot el grup a l'hora, tranquil·lament i de la manera més ordenada possible, per no fer-nos nosa els uns als altres i no malmetre el fons marí. D'aquesta manera vam contemplar els bonics fons de Tossa fins a les proximitats de la coveta i vam poder observar molta vida, que pel que vam poder comprovar mai falta a Tossa.  



La immersió va tenir una durada aproximada de 54', vam assolir una fondària màxima de -20 metres, la temperatura mínima va ser de 15ºC i la visibilitat horitzontal va ser d'uns 10 metres.


El nostre agraïment, a tots els companys, que malgrat el fred i els compromisos familiars tan típics d'aquestes dates, es van desplaçar fins a Tossa de Mar per participar en aquest esdeveniment. I al centre d'immersió l'Àmfora de Tossa, al José Sanchez i al Juan Garcia, per proporcionar-nos la logística necessària per fer possible aquesta "màgica" jornada de busseig. Fins l'any vinent!!

Salut i bombolles!!

dimecres, 24 de desembre del 2014

ELS NOSTRES MILLORS DESITJOS...


El nostre més sincer agraïment a tots els que ens seguiu habitualment, moltíssimes gràcies per dedicar-nos un moment del vostre temps. Us desitgem que tingueu unes molt bones festes i un feliç 2015 ple de salut i noves il·lusions!!
Salut i bombolles!!

divendres, 19 de desembre del 2014

VILAFRANCA DEL PENEDÈS 14/12/2014

En aquesta ocasió la majoria de socis del club, ens vam reunir de nou a la comarca del Penedès, per celebrar la tradicional festa anual de final de temporada.

Enguany, aquesta jornada festiva la vam començar fent una visita als cellers penedesencs de la marca de vins més admirada del món, segons la revista Drinks International, les Bodegues Torres. On després d'un espectacular recorregut, a bord d'un tren elèctric, per les bastes instal·lacions d'aquest colòs del vi, vam poder gaudir de la degustació de dos dels seus vins de referència.


Tot seguit, en acabar la visita, ens vam dirigir cap a Mas Can Colomé, un dels cellers tradicionals de la nostra comarca, on s'elaboren de forma artesanal vins de primera qualitat i on vam celebrar el nostre tradicional dinar nadalenc en família, per acomiadar l'actual temporada de busseig.


Durant el dinar de celebració hi van haver molts regals i sorpreses que van culminar amb un repàs de tota la temporada 2014 i de la sortida especial que vam fer a Columbretes, mitjançant uns foto-muntatges realitzats en DVD. 

Podeu visualitzar aquests vídeos clicant sobre els següents enllaços:



Es van repartir un munt de premis, dessuadores, polos, renovacions, immersions i una especialitat PADI.
Tota la jornada va transcórrer amb un gran ambient festiu, ple de riures i d'un gran esperit de companyonia i complicitat, adquirits en compartir durant tot l'any, moltes jornades de sortides d'immersió.



Només ens queda agrair a tots els assistents el fer d'aquest esdeveniment una celebració tan especial. I a tots els companys i amics de VILASUB, haver fet possible una altra temporada de busseig fantàstica.

Els membres de VILASUB per gentilesa de l'artista Andrés Surriel.
Us volem desitjar, que durant el 2015 puguem tornar a gaudir plegats, d'experiències tan bones o millors que les que hem pogut compartir enguany.

Salut i bombolles!!

dimecres, 10 de desembre del 2014

PALAMÓS 07/12/14

El passat Diumenge dia 7 de Desembre, vam anar juntament amb els centres de busseig BuceoCatalunya i H2O Diving Center, a fer un test de Vestits Secs de la marca Aqualung a Palamós.


LA CALETA

El lloc escollit per a la immersió va ser la Cala del Morro del Vedell, també coneguda per molts capbussadors com La Caleta, que es troba al costat del Port Marina. 

Per sort la tramuntana que bufava aquell dia, no va arribar amb gaire intensitat a la Cala i això va fer possible que l’entrada a l’aigua fos senzilla. D’altra banda la visibilitat va ser bastant reduïda, ja que els temporals del cap de setmana anterior van deixar el fons marí força remogut. 


Per aquesta jornada alguns companys van aprofitar per fer pràctiques i finalitzar el curs “Dry Suit” de PADI, i d’altres van optar per portar les seves càmeres fotogràfiques per intentar captar alguna bona imatge, tasca que resultaria força complicada  a causa de la reduïda visibilitat que vam trobar a tota la zona. 


Però bé, al final tots vamgaudir molt de l’experiència, uns amb les seves noves titul·lacions i els altres amb alguna que altra bona instantània.

La immersió va tenir una durada aproximada de 56', vam baixar a una fondària màxima d'uns -16 metres, la temperatura mínima de l'aigua va ser de 17ºC (ja es comença a notar fresqueta) i la visibilitat horitzontal va ser de poc més de 3 metres.


Un cop més, agrair a tots els companys, que malgrat el fred, van participar en aquest esdeveniment i a Buceo Catalunya i H2O Diving Center de Palamós, pel seu excel·lent tracte i per fer possible aquesta fantàstica jornada de busseig.

Salut i bombolles!!

dilluns, 10 de novembre del 2014

L'ESTARTIT 09/11/14

Diumenge 9 de novembre vam visitar les Illes Medes, per fer una immersió a l'illot que trobem més a l'est de l'arxipèlag, anomenat Carall Bernat. En aquest illot es poden assolir fondàries per sota de -40 metres, però és a la cota entre -20 i -30 metres a on trobem més quantitat de vida.


CARALL BERNAT

Per aquesta immersió ens vam dividir en tres grups, per una banda els fotògrafs, que s'encarreguen de documentar totes les nostres immersions, per una altra els capbussadors més neòfits, que es van quedar entre els -20m i -30m, i per últim els capbussadors més experimentats, que van optar per baixar fins als -40m a la cara est de l'illot.


El recorregut que es fa normalment en aquest punt d'immersió, és donar la volta completa a l'illot, per després tornar al cab que està fondejat a uns -14m. En aquesta immersió també trobem molta quantitat de vida de grans dimensions com és habitual en aquesta reserva natural; morenes, meros, espets i déntols que ens van acompanyar durant tota la immersió, i inclòs una milana que va passar fugaçment davant nostre.

 

També trobem gran quantitat de gorgònies vermelles i blanques, que li donen un toc paisatgístic molt especial a aquest punt d'immersió.



La immersió va tenir una durada aproximada de 46', vam baixar a una fondària màxima d'uns -40 metres, la temperatura mínima de l'aigua va ser de 19ºC, molt agradable per a l'època de l'any en què ens trobem, i la visibilitat horitzontal va ser de poc més de 5 metres.


Com sempre, agrair a tots els participants que es van desplaçar fins a l'Estartit la seva assistència en aquest esdeveniment i al centre de busseig Xaloc i al seu personal, la bona atenció que ens van dispensar durant tot el desenvolupament d'aquesta jornada de busseig.

Salut i bombolles!!

dimarts, 28 d’octubre del 2014

BEGUR 26/10/14

El darrer diumenge d'octubre, 7 membres de VILASUB, vam visitar la bonica Cala d'Aiguafreda a Begur. Per alguns dels membres era la seva immersió a aquesta Cala, mentre que d’altres ja l’havien visitat en més d’una ocasió.

CALA D’AIGUAFREDA

Puntuals com a rellotges, ens vam trobar a les 10:00 al pàrquing que dóna accés a la cala.


Una vegada vam comprovar que les condicions en superfície eren idònies per la pràctica del busseig, ens vam equipar per enfonsar-nos a les aigües d’aquest pintoresc indret. Una vegada vam baixar, vam comprovar que la visibilitat no seria de les millors de la temporada (uns escassos 5-7 metres), però no per això deixaríem de fer aquesta magnífica immersió. Vam enfilar rumb 90ºi després d’aletejar uns 12 vam arribar a un fons de 15- 17 metres. Aquí vam canviar de rumb (entre 330º-360º), per anar cap a les famoses xemeneies d’aquest punt d’immersió. 

 

En poc més de 20d’immersió, ja estàvem pujant per la primera xemeneia, que va d’un fons d’uns 16 metres fins als 9 metres, per posteriorment baixar per la segona. Una vegada visitades, vam fer rumb invers per tornar cap a la cala, però per una cota menys profunda, per no esgotarel temps de fons i estalviar de pas una mica més d’aire. No vam veure molta vida a destacar, algun espàrid en el primer tram de la immersió, més tard algun làbrid, pops i una llagosta sol·litaria.

 

La immersió va tenir una durada de 53, vam baixar a una fondària d’uns 17 metres i la temperatura de l’aigua va ser de 21ºC (anormalment calenta per l’època de l’any). La visibilitat malauradament va ser d’uns escassos 5-7 metres.


Per últim, agrair l'assistència als companys que es van desplaçar fins a Begur per gaudir d’aquesta jornada de busseig i
 dedicar un especial agraïment al José Sánchez, per facilitar-nos una vegada més, la logística necessària per poder practicar aquesta immersió, a més de guiar-nos i documentar una altra bona jornada de busseig.

Salut i bombolles!!

dimecres, 22 d’octubre del 2014

RESERVA NATURAL DE LES ILLES COLUMBRETES 19/10/14

El passat Diumenge, 8 membres de Vilasub vam anar a visitar les Illes Columbretes. Aquest era un viatge queteníem moltes ganes de fer, però que per diversos motius no ens havia estat possible fer-ho fins ara. Vam sortir des del Port d’Alcossebre a les 8:00 del matí amb una de les embarcacions del centre de busseig Barracuda

 

El viatge va tenir una durada de gairebé 2 hores, però va valer la pena, ja que una vegada allí, vam veure que l’havíem encertat, perquè l’entorn ésincomparablement bonic, majestuós, agrest, per resumir-ho en dues paraules... simplement salvatge!


LA FORADADA

La primera de les immersions la vam fer a la Foradada, una de les immersions estrella de l’indret. 


Allí vam veure llagostes d’una grandària més que respectable, meros enormes, que encara que estan acostumats a la presència de bussejadors, en tot moment procuraven mantenir una distància prudencial amb nosaltres. També vam veure Nacres de quasi un metre d’alt, que per la seva forma i disposició recordaven les làpides d’un cementiri.

 

Com no podia faltar, vam visitar l’enorme arc de pedra que trobem al mateix illot a uns 17 metres de fondària, que en passar-ho a contrallum ens va fer viure un moment màgic. 








 



Com anècdota afegir, que també vam veure diversos projectils sota l’aigua que no van esclatar quan van ser llançats, ja que en un passat recent, en aquest lloc abans que fos declarat Parc Natural, l’exercit feia pràctiques de tir.

La immersió va tenir una durada de 63, vam baixar a una fondària d’uns 22 metres i la temperatura mínima de l’aigua va ser de 20ºC.


PUNTA COLIBRÍ

Després de finalitzar la primera immersió i després d’un prudencial interval en superfície, vam posar proa cap a l’Illa Grossa per fer la segona capbussada a la Punta Colibrí.

 

Aquesta és una immersió en què la fondària és major que a la primera. Es comença des de l’interior de l’Illa Grossa per anar a un dels seus extrems per visitar les parets exteriors que es troben a uns 30 metres de fondària, i a on també trobem una sorra blanca com la farina, que l’hi dóna un toc especialment bonic a l’entorn. Aquí la vida també va ser molt variada i “gran”. Només ens va faltar veure alguna barracuda, ja que són molt típiques en aquests fons marins.

 

La immersió va tenir una durada de 57, vam baixar a una fondària d’uns 30 metres i la temperatura mínima, a l’igual que l’anterior, va ser de 20ºC. Afegir també que la visibilitat en totes dues immersions va ser d’uns 20 metres horitzontals.

Ah! I com a colofó a una gran jornada, cal afegir que tornant cap a Alcossebre ens vam creuar amb una família de Dofins que ens van deixar extasiats amb les seves piruetes i acrobàcies.


Resumint, visitar les Illes Columbretes éscom un viatge en el temps, ja que ens mostra el fons marí del Mediterrani Occidental tal com era 50 anys enrere, abans quel’home sotmetés aquest hàbitat de gran biodiversitat, a una explotació intensiva i despietada.


Aprofitem també per fer arribar un especial agraïment de tot el grup integrant d'aquesta gran jornada de busseig, al Juan Garcia i la Paqui Cruz, per haver-se ocupat de preparar desinteressadament tot el referent als àpats del grup; i al Salvador Sadurní per haver-se ocupat de portar l'imprescindible cava del Penedès, a l'hora de brindar per celebrar aquesta gran jornada. Moltes gràcies companys!!

Salut i bombolles!!

dimecres, 15 d’octubre del 2014

S'AGARÓ 12/10/14

El passat diumenge vam anar a capbussar-nosa les aigües de Sant Felíu de Guixols amb el centre de busseig Sublimits Diving Center S'Agaró. Encara que les prediccions meteorològiques no eren gaire encoratjadores, vam decidir d’anar-hi. I la vam encertar (al contrari que els meteoròlegs), ja que ens va fer un dia esplèndid. L’estat del Mar no era per “tirar coets”, però tampoc estava tant mal·lament, ja que només hi havia una maror d’intensitat mitjana, i una mica de corrent que anava de Llevant a Ponent, i que al principi ens va dificultar una mica el desenvolupament correcte de la immersió.

LES SOFRERES


La immersió escollida per aquesta jornada va ser “Les Sofreres”, una immersió apta per tots els nivells de busseig. En aquest punt d’immersió trobem una gran formació rocosa que va des dels -6 metres de fondària fins als -23 metres. La vida que vam trobar va ser molt diversa, des de la més petita: diferents opistobranquis, porcellanes de les gorgònies, anemones incrustants grogues, etc; fins a la més gran: espàrids (vam veure 2 déntols de grans dimensions a la cara Oest de la formació rocosa), làbrids, alguns serrànids i com a colofó, un cavallet de mar que va fer les del·licies dels fotògrafs de l’equip.


                                       
La immersió va tenir una durada d’uns 60 pels capbussadors més experimentats, la fondària màxima assolida va ser de -23 metres i la temperatura de l’aigua d’uns 21ºC.

Un especial agraïment al Xavi Calafell i a tot el personal de Sublimits Diving Center S'Agaró, que una vegada més vam complir amb totes les nostres expectatives. 

L'equip de submarinistes de la jornada. Imatge: Andrés Surriel.

I com no, a tots els membres de VILASUB que es van desplaçar fins a Sant Feliu de Guíxols (encara que les previsions meteorològiques eren dolentes) per gaudir d’una magnífica jornada de busseig.

Salut i bombolles!!

divendres, 19 de setembre del 2014

PALAMÓS 14/09/14

Seguint amb la nostra programació de sortides, el passat diumenge 14 de Setembre vam anar fins a Palamós. Més concretament fins a la Cala Margarida, a fer una immersió d'infanteria, de les que anomenem “low cost”.

CALA MARGARIDA

La Cala Margarida és una petita platja de còdols situada entre la Marina de Palamós i la platja de la Fosca, que queda arrecerada de la tramuntana pel massís del Cap Gros. Les condicions del mar eren favorables, encara que el temps no acompanyava massa.


Com en ocasions anteriors, ens vam dividir en dos grups per a què tothom pogués gaudir de la jornada amb tranquil·litat i amb la màxima seguretat relativa al nivell de busseig.


Amb el primer grup vam moure’ns entre fondàries màximes de -14 m. i amb el segon grup, més experimentat, vam assolir una fondària màxima de -28m., tot això a una agradable temperatura de l’aigua 21ºC.



Encara que esperàvem trobar-nos força vida en aquest indret, no va ser així i en aquest aspecte vam quedar una mica decebuts. Malgrat tot, en aquesta jornada també vam poder gaudir observant diferents espècies, com un petit pop, tot just començar la immersió i ja més endavant ens vam trobar amb alguna rascassa, un caproig de mida considerable i algun petit banc de peixos. 


Destacar que Vilasub es fa cada vegada més gran, ja que en aquesta sortida s'han sumat tres nous membres. Això és genial !! Benvinguts Andreu, Paqui i Ainhoa!! 

També volem dedicar un especial agraïment al José Sánchez per facilitar-nos la logística necessària per poder practicar aquesta immersió; A la Patricia, l'Andrés i el Ruben per les imatges del dia i a l'Ainhoa per per documentar-nos aquesta altra bona jornada de busseig.

Salut i bombolles!!