CLUB D'ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES

Barra menu

INICI QUI SOM MARXANDATGE ACCÉS SOCIS

AVANTATGES SOCI ESTATUTS DEL CLUB AVÍS LEGAL POLÍTICA PRIVACITAT POLÍTICA GALETES

CENTRES COL·LABORADORS

CENTRES COL·LABORADORS
- CENTRES AMB AVANTATGES SOCI VILASUB -

dijous, 12 de novembre del 2015

PLATJA D'ARO 25/10/15

Per a aquesta nova sortida programada, ens vam desplaçar fins a Platja D’Aro per anar a capbussar-nos, per partida doble, amb el centre de busseig Dossotaigua, un complet centre de busseig, que compta amb unes modernes instal·lacions i una excel·lent embarcació, que juntament amb la seva professionalitat i bon tracte, ens van fer gaudir d'una excel·lent i entretinguda jornada de busseig. 

LA LLOSA DE PLATJA D'ARO

El primer punt d’immersió que vam visitar va ser la Llosa dePlatja D’Aro, just davant del port i a escassos minuts de navegació.

Es tracta d’un conjunt rocós a una profunditat entre 7 i 25 metres, de la qual vam visitar la part més oriental. Vam descendir prop de la boia d’amarratge, i vam seguir un estret canó que separa la zona que vam recórrer de la resta de la Llosa, en direcció sud-oest fins a trobar el límit amb la sorra que envolta les roques, per anar seguint un recorregut aproximadament circular seguint la paret fins a tornar un altre cop al punt d’inici, passant per una xarxa enganxada amb una curiosa forma de tronc de palmera.


Les condicions eren d’una visibilitat prou bona, uns 15 metres i una lleugera corrent que ens dificultava restar estàtics en algun punt.
Pel que fa a la vida que pobla aquesta zona, és molt abundant, amb representació de la majoria de fauna típica d’aquesta zona de la costa mediterrània. Vam poder gaudir durant tota la immersió de la companyia de gran nombre de castanyoles i sargs,  a més de la visita d’un considerable banc de seitons, i la presència constant de donzelles, fadrins, serrans, ...


Degut a la quantitat de forats i esquerdes que abunden a la zona, és fàcil trobar morenes, gambes netejadores, algun congre i una cigala de mar. Alguns afortunats del grup, van poder veure un mero abans que s’allunyés espantat per la nostra presència.


També és destacable la quantitat de vida petita que s’hi troba, diversos tipus de opistobranquis i de bavoses, que fan gaudir d’allò més als amants de la fotografia submarina.  


Després d’aproximadament una hora d’immersió, vam tornar al vaixell amb una molt bona sensació d’haver fruït d’una agradable immersió.

EL PIC DE LES MORENES

Després d’un breu interval de superfície, en vam desplaçar fins al següent punt d’immersió, el Pic de les Morenes, situat a poc més d’uns dos-cents metres en direcció nord-est del primer i que es considera que també forma part de la Llosa de Platja D’Aro. La profunditat a què es realitza la immersió és molt similar a la de la primera, superant lleugerament els 20 metres com a profunditat màxima.
La immersió la vam iniciar també a la boia, que està situada en un circ de roca, on comença un canó que avança amb un fons de sorra en direcció sud. La immersió segueix aquest canó fins que s’acaba la paret de l’esquerra, i es continua per la de la dreta fins que, un cop s’acaba també aquesta, es fa un gir per tornar per la paret exterior d’aquesta barra rocosa fins a arribar un altre cop a la boia d’amarratge.


Tal com s’intueix pel nom del punt d’immersió, a la zona abunda la presència de morenes, afavorida per la quantitat de forats i esquerdes que hi ha, on també hi trobem congres, gambes netejadores i sastres. I com no, també vam estar acompanyats per nombroses castanyoles i sargs.


Vam trobar una zona de paret amb una bonica estora de gorgònia groga incrustant, on també hi havia una petita llagosta i una fotogènica vaqueta suïssa.


Una de les troballes de la immersió va ser una anemone de sorra, amb la seva inquilina habitual, una gambeta de vidre, que va ser fotografiada amb desfici.


En aquesta ocasió, la durada de la immersió va ser de poc més de 45 minuts, ja que dúiem ampolles de 12 litres, en lloc de les de 15 litres de la primera, i a què la temperatura de l’aigua, tot just 18º, es va acabar notant al cos.


Una vegada més, volem fer arribar el nostre agraïment a la Núria, al Ramon i a tot l'equip humà de Dossotaigua, per haver-nos fet gaudir un cop més, d'una altra fantàstica jornada de busseig.


Salut i bombolles!!

Text i fotografies: Artur de la Cruz.