CLUB D'ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES

Barra menu

INICI QUI SOM MARXANDATGE ACCÉS SOCIS

AVANTATGES SOCI ESTATUTS DEL CLUB AVÍS LEGAL POLÍTICA PRIVACITAT POLÍTICA GALETES

CENTRES COL·LABORADORS

CENTRES COL·LABORADORS
- CENTRES AMB AVANTATGES SOCI VILASUB -

dimecres, 9 de novembre del 2016

CADAQUÉS 06/11/16

Aquest darrer diumenge 6 de novembre, VILASUB es va desplaçar fins a Cadaqués per a gaudir d'una jornada de busseig a la cala d'Es Caials. En aquesta cala trobem una de les immersions d'infanteria més boniques del litoral català, dins del Parc Natural del Cap de Creus. 

ES CAIALS

La previsió meteorològica pronosticava tramuntana, fred i temps inestable durant tot el dia, però la situació d'aquesta petita cala fa que quedi protegida d'aquest vent que habitualment bufa al nord del litoral català. 



Per a la primera immersió vam optar per a fer el recorregut que queda més al nord de la cala, en direcció a la Punta de s'Oliguera, seguint el canó que s'endinsa a mar obert, format entre la paret nord, i les roques que sobresurten en mig de la cala.


Al final d'aquest, trobem fons coral·ligen, on es poden trobar gran diversitat d'invertebrats i crustacis. És aquí, on ens va sorprendre la gran quantitat de llagostes que s'amagaven en els forats de la paret. La fondària màxima assolida va ser d'uns -35m. 



Després d'un petit interval de superfície, durant el qual vam aprofitar per menjar alguna cosa i fer el canvi de ampolles, vam tornar a entrar a l'aigua, però aquest cop, vam navegar pel costat sud de la cala, deixant les roques del mig de la cala a mà esquerra.



Cap als -8m. de fondària trobem un petit canó, seguit d'un sorral de còdols, on una mica més endavant, es comencen a albirar les restes del derelicte del Llanishen, un vaixell mercant anglès, que va ser torpedinat per un submarí alemany el 1917 i que en ser abandonat per la seva tripulació, va anar a embarrancar en aquest indret.


Del vaixell només s'en poden observar les quadernes del casc. Aquestes restes es troben entre els -11m. i els -15m. de fondària, fent d'aquesta una immersió apta per a tots nivells. 



Aquí podem trobar la típica fauna bentònica en aquestes cotes, sargs, rascasses, pops, morenes, opistobranquis, etc. 



Per a finalitzar la jornada i agafar forces per al llarg camí de tornada, vam improvisar un dinar a peu de cotxes, a pocs metres de l'aigua, tot comentant les dues immersions realitzades. 





Agrair a Freatic Sports per al subministrament d'aire, i als altres socis que, desinteressadament, ens van deixar les seves ampolles. 

Salut i bombolles!!

Text: Joan Carles Gómez.
Fotografies: Joan Carles Gómez, Ferran Asensio, José Luis Real i Pau Asensio.