CLUB D'ACTIVITATS SUBAQUÀTIQUES

Barra menu

INICI QUI SOM MARXANDATGE ACCÉS SOCIS

AVANTATGES SOCI ESTATUTS DEL CLUB AVÍS LEGAL POLÍTICA PRIVACITAT POLÍTICA GALETES

CENTRES COL·LABORADORS

CENTRES COL·LABORADORS
- CENTRES AMB AVANTATGES SOCI VILASUB -

dimecres, 2 de novembre del 2016

PORT DE LA SELVA 30/10/16

La darrera sortida col·lectiva, que teníem programada pel mes d'octubre, ens va dur fins a la pintoresca vila costanera del Port de la Selva; des d'on teníem previst anar a fer immersió a la zona Nord del P.N. del Cap de Creus, de la mà de la SECCIÓ DE SUBMARINISME del Club Nàutic del Port de la Selva.


La SECCIÓ DE SUBMARINISME C.N.P.S, organitza sortides d'immersió personalitzades i en grups reduïts, que juntament amb el seu tracte familiar, la seva excel·lent atenció i les completes instal·lacions de què disposen, ens garanteixen un busseig 5*.

CALA GUILLOSA

Segons les previsions meteorològiques i marítimes que vam anar seguint durant tota la setmana, semblava que tindríem una mar plana per a una perfecta navegació, així que vam decidir anar fins a l'indret conegut com la Massa d'Ors o la Rata, que està a una mica més de mitja hora de navegació del Port de la Selva, que té fama de ser, si no el millor, un dels millors punts d'immersió del nostre litoral. Però en sortir de la badia del Port de la Selva, ens vam adonar que aquell no seria el dia, la mar estava molt agitada, amb fortes onades que dificultaven la navegació, així que vam decidir anar a recer i variar la programació , deixant la capbussada a la Massa d'Ors per a una millor ocasió.


Vam optar per canviar de punt d'immersió, seguint les bones recomanacions del Josep Anton Vidal, responsable de la SECCIÓ DE SUBMARINISME C.N.P.S. D'aquesta manera vam anar fins a l'indret conegut com a Cala Guillosa, una cala protegida per les grans parets del penya-segat de roca que li donen forma, que quedava ben arrecerada del vent i de la força de l'onatge de l'agitat Mar d'Amunt.


La immersió s'inicia des de la boia per l'amarratge d'embarcacions situada dins la cala, o directament descendint per a la base de la gran paret del penya-segat en direcció a mar obert. Aquesta "mole" de pedra, s'enfonsa més enllà dels -40m. sota la superfície, en la part final de la paret, ja fora de la mateixa cala.

És una immersió apta per a tots els nivells, ja que trobem el terra a -10m. sota la superfície, en la seva part menys fonda; i de fàcil orientació, malgrat la mala visibilitat que vam trobar-nos, ja que anem descendint seguint la paret d'anada sempre mantenint la paret a mà esquerra i de tornada a mà dreta, assolint la fondària adequada segons la titulació de cada capbussador.


A pocs metres de fondària es pot gaudir d'una rica varietat de fauna, variats opistobranquis, bancs de sargs i salpes, ens acompanyen des de l'inici del nostre recorregut, donant pas a núvols d'inquietes castanyoletes que es mouen incessantment sobre gorgònies blanques que decoren les foradades roques del precoraligen, que en els seus forats acullen algunes llagostes i alguna tímida morena que recula a la llum dels nostres focus submarins.


A prop dels -20m. de fondària, trobem les primeres gorgònies vermelles que ens indiquen que hem arribat a la zona del coral·ligen, on alguns forats i racons que formen les roques, alberguen algunes petites branquetes del preuat corall vermell. Aquí les fosques castanyoletes són substituïdes per poblats bancs de rosades forcadelles.


En aquesta zona que comprén fins més enllà dels -40m. de fondària, és freqüent observar grans meros, que en aquesta ocasió no vam tenir la sort de poder albirar, en part degut a la reduïda visibilitat que vam trobar-nos, no veiem més enllà dels 5m de distància.


De retorn a l'embarcació sempre seguint la paret i a una fondària d'uns -15m., vam trobar-nos amb una bona població d'Esponges d'or (Aplysina aerophoba) que acollien i servien d'aliment a una considerable "colònia" de Tylodines perverses, tan difícils de veure en altres indrets.


Després d'aproximadament 1h. d'immersió en què la temperatura constant de l'aigua va ser de 18ºC, vam emprendre el camí de retorn, amb la sensació d'haver aprofitat molt bé la jornada, malgrat no haver reeixit en el nostre objectiu de capbussar-nos a la Massa d'Ors.


Una vegada més, volem expressar el nostre més sincer agraïment al Josep Anton i la Júlia, responsables de la SECCIÓ DE SUBMARINISME C.N.P.S, pel seu excel·lent tracte i per haver-nos fet gaudir d'aquesta magnífica jornada d'immersió. Fins ben aviat amics!!

Salut i bombolles!!

Text: Pau Asensio.
Fotografies: Júlia T., Submarinisme Cnps, Ferran Asensio i Pau Asensio.